Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Prečo si zvoliť dlažbu s dreveným vzhľadom?

Sprievodca výberom najlepšej dlažby s imitáciou dreva.

Určite ste už počuli, že keramická podlaha je stála voči plynutiu času a odolná voči nepriaznivým podmienkam. Čo ju robí takou jedinečnou a inou? Drevený vzhľad je stále trendy, dizajnový a navyše i šetrný voči prírode. Spojením kvalitných surovín a najnovších technológií s krásou prírodného materiálu vznikajú stále nové kolekcie porcelánových podláh v imitácii dreva.

Belsize natural 20 x 120 cm

Prečo si vybrať drevený vzhľad?

Grafická dokonalosť dosiahnutá dlaždicami, ktoré vyzerajú ako drevo, prakticky znemožňuje ich estetické odlíšenie od pôvodného materiálu. Najdôležitejšie výhody porcelánových dlaždíc a obkladov s efektom dreva sú ich nižšie náklady, väčšia pevnosťtrvanlivosť.

Je to materiál, ktorý sa časom nemení, je odolný, hygienický, má všetku krásu pôvodného materiálu a je možné ho položiť do všetkých typov priestorov.

Drevený dizajn a outdoor

Na rozdiel od dreva, je porcelánová dlažba odolnejšia voči extrémnym teplotám, či už horúcim alebo studeným, voči opotrebovaniu v dôsledku použitia čistiacich prostriedkov, škvŕn a škrabancov. Navyše nevyžaduje leštenie ani špeciálnu údržbu, čo z neho robí bezpečnú voľbu pre bývanie i vo verejných priestoroch. A ako by to nestačilo, existujú protišmykové povrchové úpravy špeciálne vyvinuté pre interiéry, kde je voda alebo vlhkosť, ako aj pre exteriér - bazény, balkóny, záhrady a vonkajšie terasy. Vďaka týmto vlastnostiam sú tieto oblasti bezpečnejšie a jednoduchšie udržateľné, pričom zachováva krásu a teplo prírodného produktu.

Drevený dizajn a interiér

Ďalšou z vynikajúcich výhod drevených dlaždíc je univerzálnosť, nielen estetická, ale aj z hľadiska inštalácie, pretože ich je možné umiestniť na podlahy, steny a iné povrchy v kuchyniach, kúpeľniach, obývacích izbách alebo spálňach. Ako? Vertikálne, horizontálne alebo v štýle "rybia kosť". Porcelánové dlaždice, ktoré vyzerajú ako drevo, môžu zdobiť súvislé podlahy (a tiež steny) v celom dome, takže kúpeľne, kuchyne, obývačky, spálne a terasy predstavujú poriadok a súdržnosť v súlade s najnovšími trendmi v interiérovom dizajne.

Farby a povrchy

Pokiaľ ide o dizajn, sortiment porcelánových dlaždíc z imitácie dreva je inšpirovaný najrozmanitejšími drevinami, akými sú dub, orech, borovica, teak a dokonca aj tradičná preglejka. Digitálna technológia zvyšuje túto estetickú hodnotu a umožňuje vytvárať dizajny s prekvapivým realizmom. Reprodukcia textúr sťažuje ich odlíšenie od pôvodného materiálu.
Drevo je navyše možné ľahko kombinovať s inými povrchovými úpravami, ako je mramor alebo kameň, a nastaviť tak dekor v mestskom, rustikálnom alebo severskom štýle, v ktorom sa miešajú prírodné prvky s inými prvkami súčasného dizajnu.

Drevený vzhľad obkladu vs. ostatné materiály

Porcelánové dlaždice s efektom dreva majú dôležité výhody oproti iným druhom materiálov, najmä kvôli nízkej pórovitosti, ktorá zvyšuje odolnosť voči vlhkosti, oderu a rozbitiu. Porovnateľne odoláva oveľa vyššiemu statickému a dynamickému zaťaženiu, čo z neho robí tiež kvalitnejšiu alternatívu do priestorov s vysokou premávkou.

Zhrnutie

Dlaždice s dreveným dizajnom sú:

✔︎ Sú odolnejšie a trvanlivejšie.

✔︎ Odolnosť voči vlhkosti z neho robí ideálny materiál do interiéru aj exteriéru.

✔︎ Ich údržba je veľmi jednoduchá. 
Nie je potrebné ich leštiť. Ľahko sa čistia vodou a akýmkoľvek bežným čistiacim prostriedkom.

✔︎ Sú hygienické, pretože zachytávajú malé nečistoty.

✔︎ Sú perfektné pre sálavé vykurovanie. 
Ich vysoká hodnota tepelnej vodivosti zvyšuje výkon vykurovacieho systému.

...